Gryta med kikärtor

Dagens kvällsmat blev en gryta med kikärtor som jag serverade med fullkornsgryn. Riktigt god blev den och snabb att tillaga 🙂

  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili
  • 1 squash eller aubergine (jag hade squash för det var det som fanns i kylen)
  • 1 gul paprika
  • 1 tsk röd curry
  • 1 förpackning kokosgrädde
  • 1 förpackning krossade tomater med basilika (390g)
  • 1 msk vit miso
  • 1 msk dadelsirap
  • 1 msk tandoori Masala powder
  • 1 tsk gurkmeja
  • svartpeppar
  • 2 förpackningar kikärtor
  • valfri mängd färsk spenat

Skiva löken i smala skivor. Låt den gärna stå en stund innan du steker den. Jag steker i lite vatten blandat med scharlottenlöksfond. Stek i olja om du hellre vill det. Medan löken steks finhacka vitlök och chili. Lägg i och stek tillsammans med löken. Skiva paprika och skär squashen i bitar. Lägg i stekpannan och stek i några minuter. Ha sedan i röd curry och rör om. Tillsätt kokosgrädde, krossade tomater och resten av ingredienserna förutom spenaten. Låt småkoka i ca minuter. Avsluta med att ha i spenat. Servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait