Squashrullar

Jag fick röra kvar när min form var full så jag gjorde också quesadillas till. Jag hade så klart kunnat ta en större form då jag också hade squash kvar, men då de två yngsta sönerna förmodligen uppskattar quesadillas mer så fick det bli både och. Jag gjorde ännu en röra så det blev många quesadillas. Jag gjorde den röran enligt mitt quesadillasrecept från förra helgen, men använde squash istället för tomat och paprika.

Jag såg ett spännande recept som jag ville testa. Tyvärr fick jag inte upp ett recept utan bara en filmsnutt, så det var lite bökigt att pausa den hela tiden. Det blev gott så det var värt besväret 🙂 Ingredienser:

 • 2 squash
 • 1 stor gul lök
 • 4 vitlöksklyftor
 • 4 dl svarta bönor
 • 4 dl fryst majs
 • 2 1/2 dl tacosås
 • 1/2 lime (saften)
 • 1 tsk spiskummin
 • 1/2 tsk chilipeppar
 • 1/2-1 tsk gurkmeja
 • svartpeppar
 • 1 msk vit miso

Finhacka lök och vitlök. Låt löken ligga medan du plockar fram övriga ingredienser. Skölj bönorna noga. Stek lök och vitlök i lite vatten blandat med flytande scharlottenlöksfond. När löken mjuknat ha i övriga ingredienser och låt allt bli varmt. Skiva squashen. Jag tog en osthyvel då jag inte hittade min julienneskärare som jag gömde när äldsta sönerna kom hem till jul. De fick nämligen varsin i julklapp och jag ville inte att de skulle se den innan julafton. Det gick jättebra med en osthyvel.

Lägg fyra squashremsor bredvid varandra på en tallrik. Lägg lite röra på ena kanten och rulla sedan ihop den till en rulle och lägg i en ugnssäkerform. När formen är fylld ha på lite tacosås och avsluta med lite riven ost. Sätt ugnen i 222 grader varm ugn i ca 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait