Hydroponisk odling

Jag har länge funderat att prova på hydroponisk odling, men inte kommit mig för. Under julledigheten hade jag tänkt att åka till IKEA och titta på deras hydroponiska odlingslådor, men det blev inte av. När jag såg Sara Bäckmos inlägg (Skillnadens trädgård) om sådan odling förra helgen kände jag att nu är det dags. Jag googlade runt på odlingslådan Harvy och såg att Granngården hade 100 kr rabatt på ett odlingskit. Så för 499 kr var det bara att starta igång. Växtbelysning behövs den här mörka årstiden och det ingick så klart inte i priset.

Jag hade inte förstått att det ingick odlingspluggar så jag köpte hem Pak Choi, basilika och persilja. Då jag hade bestämt att det var det jag ville odla först så tar jag de andra nästa gång. Mitt största problem med den här odlingen som jag placerat under växtbelysning i köksfönstret är om mina små kattpojkar låter det växa i fred. Sigge var med och fixade iordning. När jag fyllde på med vatten var han med och drack och plaskade i vattnet. Det var fantastiskt kul tyckte han. Lyckan var dock inte långvarig, men det hann bli rejält blöt på fönstret, bordet och på golvet innan jag la på locket.

Mina förväntningar på den här odlingen är höga. Hoppas jag inte blir besviken. Vore fantastiskt att kunna skörda eget grönt inne under vintern då det är för kallt ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait