Min gröttallrik

Varje morgon startas med en tallrik havregrynsgröt. Jag har gjort ett inlägg om den förut, men har ökat på den med mer nyttigheter sedan dess 🙂 Min gröttallrik innehåller inte bara havregryn utan massa andra nyttigheter. Jag börjar med 1 dl havregryn och sedan har jag i solrosfrön, pumpafrön, melonkärnor, vetegroddar, havrekärnor, hampafrön, psylliumfrön, vallmofrön, bitar av nyponskal, kanel och lingonpulver. Just nu har jag också i blåbärspulver som jag fick tag billigt på Matsmart. Jag har också i chiafrön, linfrön och oskalade sesamfrön som jag krossar i en Blender. Så klart behöver man inte ha i så här mycket olika saker i en gröt. Jag gillar dock att få i mig nyttigheter genom mat istället för kosttillskott. Jag tror inte att tillskott är bra. Det är bara B-12 och D-vitamin som jag tar i pillerform.

Så klart toppas den här nyttiga gröten med en massa frysta tinade bär. Jag brukar ha blåbär, hallon, körsbär, ananas, plommon, granatäpplekärnor, mango, björnbär och frysta blandade bär. Det finns en ask på ICA som heter så. I den finns det bland annat havtorn. Jag brukar också ha på torkade aroniabär. På toppen av det här tycker jag det är gott med en banan i slantar. Jag har också havredryck till.

Det finns inte längre färdigkrossade linfrön att köpa i affärerna i Sverige. Jag krossar mina själv och har i en burk med lock i kylskåpet. Det går hr lätt som helst i en Blender.

Texterna är från den här boken ”Konsten att inte dö”. En så läsvärd bok. Så klart kommer vi alla dö någon gång, men har jag en möjlighet att kanske kunna hålla mig frisk till den dagen det är dags så tänker jag försöka göra det genom att äta så hälsosamt som möjlighet. Det är så klart inga garantier för att tex slippa cancer, men chansen att få leva frisk ökar. Jag har en nära anhörig som är svårt sjuk i cancer och det är verkligen en sjukdom som jag vill göra allt för att slippa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait