Jag såg ett spännande recept som jag ville testa. Tyvärr fick jag inte upp ett recept utan bara en filmsnutt, så det var lite bökigt att pausa den hela tiden. Det blev gott så det var värt besväret 🙂 Ingredienser:
- 2 squash
- 1 stor gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 4 dl svarta bönor
- 4 dl fryst majs
- 2 1/2 dl tacosås
- 1/2 lime (saften)
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk chilipeppar
- 1/2-1 tsk gurkmeja
- svartpeppar
- 1 msk vit miso
Finhacka lök och vitlök. Låt löken ligga medan du plockar fram övriga ingredienser. Skölj bönorna noga. Stek lök och vitlök i lite vatten blandat med flytande scharlottenlöksfond. När löken mjuknat ha i övriga ingredienser och låt allt bli varmt. Skiva squashen. Jag tog en osthyvel då jag inte hittade min julienneskärare som jag gömde när äldsta sönerna kom hem till jul. De fick nämligen varsin i julklapp och jag ville inte att de skulle se den innan julafton. Det gick jättebra med en osthyvel.
Lägg fyra squashremsor bredvid varandra på en tallrik. Lägg lite röra på ena kanten och rulla sedan ihop den till en rulle och lägg i en ugnssäkerform. När formen är fylld ha på lite tacosås och avsluta med lite riven ost. Sätt ugnen i 222 grader varm ugn i ca 20 minuter.