Kebabtillverkning

Förra veckan köpte jag en ny kastrull med ånginsats i. Jag var inte helt nöjd med pastakastrullen och durkslaget jag tidigare använt när jag gjort seitankebaben. Det gick inte att få locket tätt. Så det här var ett väldigt bra köp. Jag har idag passat på att göra en dubbelsats med kebab som jag ska bjuda min syster och hennes man och barn på nästa helg när de kommer på besök. Jag har lyckats jättebra med min kebab de två tidigare gånger jag gjort den. Hoppas det gick bra den här gången också 🙂

Juli 2020 och jag har nu hunnit göra kebaben mååååånga gånger oc har aldrig misslyckats. Jag har också låtit en hushållsassistent sköta knådningen. Jag blandar ihop seitanmjölet med vätskan med en slickepott och när det blivit en deg låter jag den knådas i apparaten i ca 6 minuter. Jag brukar stänga av den när degen börjar dela sig i flera bitar. Även om den inte är en snygg sammansatt ”limpa” så har slutresultatet blivit lika bra som om jag knådat 12 minuter för hand. Vissa gånger delar den sig inte i hushållsassistenten.
Min man har också kommit på ett bra sätt att hyvla kebaben. Från början använde han en potatisskalare, men nu är det mandolinen som gäller. Det går lätt och fort. Bra blir det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait