Persiljestuvad potatis med kryddiga järpar

Den här helgen har vi haft besök av min syster och hennes barn. Jag hade sett ett kul recept som jag ville testa så det blev lunch idag. Syrran är van att få vara ”försökskanin” 😉
Jag kände mig lite tveksam om röran till järparna skulle hålla ihop när jag stekte dem, men det gick hur bra som helst. Kul med stuvad potatis också. Det har jag aldrig lagat förut 🙂

Jag och syrran gjorde gjorde en redning med mjöl och vatten istället för att börja med att vispa ihop olja eller smör med mjöl. I järparna hade vi i 1 msk olja och 1 msk vatten. Gott med den färska rivna pepparroten till. Väldigt nyttigt är det ju också med pepparrot.

Nästa gång jag gör det här ska jag göra några järpar utan fänkålsfrön i. De två yngsta sönerna var inte så förtjusta i den smaken. Vi vuxna gillade den och nästa gång blir det också en fänkålssallad till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait