Persikor på gång


Förra sommaren planterade jag ett persikoträd. Nu sitter det ca 25 små persikor på det. Få se om alla kommer sitta kvar tills de mognar. Så kul att det redan ger frukt och att blomknopparna inte frös när det blev flera minusgrader när trädet stod i full blom. Jag täckte trädet de två kallaste nätterna, 3 och 4 maj.

Idag har jag skördat årets första mogna tomat. En gul körsbärstomat som smakade väldigt bra.

Jag har också skördat en massa spenat som hade gått upp i blom och såg alldeles vildvuxen ut i pallkragen. Vi använde mycket färsk i kvällens pastagratäng. Resten förvällde jag lite snabbt. Kylde sedan ner det och kramade ihop till små bollar som jag stoppade in i frysen för att kunna ta upp och använda vid behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait