Hallonremmar

Idag har vi haft alla våra 4 söner hemma på eftermiddagen och kvällen. Jag gjorde godisremmar av hallon och banan i torsdags kväll och som jag gjorde klart igår fredag. Efter kvällsmaten idag innan äldsta sonen åkte tillbaka till Uppsala mumsade vi på dem. Verkligen goda och extra kul att de är nyttiga också smiley

Ingredienser:
250 g frysta, tinade hallon.
2 små bananer (mina var väldigt mogna)

Gör så här:
Mixa de tinade hallonen och bananerna i en matberedare eller blender.
Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper. Kanske funkar ett av silikon bättre. Mina hallonremmar fastnade litegrann på bakplåtspappret så det kan vara bra att pensla det med tex kokosolja. Jag tyckte det gick rätt bra utan, bara lite fastnade.
Jag gjorde klart mitt så sent på kvällen så plåten fick stå i ugnen på 50 grader med ugnsluckan på glänt under natten. Om man gör det på dagtid så ha ugnen på 50-55 grader och öppna luckan och släpp ut fukt ungefär en gång i timmen.
När hallonsmeten torkat skär den i remsor och rulla ihop.

På vissa ställen bredde jag ut ett för tunt lager och på vissa ställen fastnade smeten i bakplåtspappret. Det här kommer jag helt klart göra fler gånger. Kanske blir det bättre med lite träning smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait