Champinjonpasta

Till lunch idag gjorde jag en pastasås med champinjoner. Jag hade sett ett recept från Citygross som heter Krämig champinjonpasta. Jag hade dock ingen purjolök eller färsk spenat hemma så jag bytte ut det mot en röd lök och fryst spenat. Maten räcker till ca 5 personer. Vill man ha såsen krämigare kan man reda den litegrann med valfritt mjöl.

Ingredienser:
500g valfri pasta
1 röd lök
2 vitlök
1 chili (jag tog en hot lemon chili från frysen)
1 förp. vita bönor (230 g)
2,5 dl havregrädde
1/2 citron (saften)
1/2 tsk torkad timjan
11 frysta spenatpuckar, det var så många kvar i påsen (70 g färsk spenat)
1/2 tsk salt
1/2 tsk gurkmeja
svartpeppar

Gör så här:
Börja med att sätta på vattnet till pastan.
Hacka sedan röd lök, vitlök och chili fint. Låt löken stå medan du skivar champinjonerna. Ha i lite vatten blandat med flytande kantarellfond. Börja med att steka lök, vitlök och chili i ca 5 minuter. Fyll på med vatten vid behov. Ha i champinjonerna och stek tills de släppt sin vätska. Skölj under tiden bönorna och häll dem i en bunke tillsammans med grädde, citronsaft och timjan. mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Häll såsen över svampen och ha i spenaten. Ha i gurkmeja, svartpeppar och salt. låt småkoka tills spenaten tinat och blivit varm.
Servera så klart med mer grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait