Allt-i-ett-pasta

När barnen var små gjorde vi ofta en pastagryta som kallades Björnes pasta. Vi brukade alltid göra den med pastahjul. Idag gjorde jag en pastagryta med pastahjul till näst yngsta sonens stora glädje. Han gillar pasta och de här framkallade lite gamla minnen. Den gick väldigt fort att laga (max en halvtimme) och mycket mat blev det. Kanske lite väl mycket ”barnmat” över den, men de två yngsta som åt tyckte den var god. Näst yngsta sonen tog en portion till. (Peasefärsen har lite speciell smak)

Ingredienser:
500 g valfri pasta
1 gul lök
2 vitlök
2 förp (350 g) fryst pease färs
400 g frysta majskorn
3 dl vatten
2 msk japansk soja
5 dl havrefraiche
3 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 tsk salt

Gör så här:
Finhacka lök och vitlök och låt det stå en stund. Sätt på pastavatten. Ha i lite vatten blandat med valfri flytande fond (jag använde brynt scharlottenlöksfond) i en gryta och stek lök och vitlök i ca 5 minuter. Ha i den frysta färsen och de frysta majskornen i några 5 minuter till. Ha i vatten och soja. Tillsätt sedan havrefraichen och alla kryddorna. Låt det småkoka tills allt är varmt. Häll det över den nykokta pastan. Vill man inte blanda det så låter man det vara kvar var för sig. Servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait