Årets första sådder

Efter att ha haft många sängliggande dagar med halsfluss (och ett tjat från näst yngsta sonen om att han tyckte det var dags att så) hamnade till slut årets första frön i jorden igår. Redan för en vecka sedan började jag göra krukor av tidningspapper. Jag fick en sån ”kruktillverkare” i present av en god vän i höstas. Har aldrig använt krukor av tidningspapper förut så det ska bli spännande att se om det blir bra.

Det blev många olika sorters tomater och paprikor i olika storlekar, former och färger. Några chilifrön hamnade också i jorden samt tre gurkor. De odlar jag för att vi ska få gurkor inomhus och skörda nu under vintern. De gurkplantor som jag ska ha i växthuset sår jag först i april.
Nu går vi här hemma i ”väntans tider”. Det är så roligt när fröna gror och det kommer upp en liten ny växt. Lika fantastiskt varje år.


Alla fröerna står som i små växthus. Det blir ett fuktigt och varmt klimat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait