Varm choklad

Avslutade min vecka med att åka på en halsfluss. Då blev jag sugen på att göra varm choklad, men tycker det är lite besvärligt eftersom jag först har mixat dadlar med mandelmjölk och kakao i en blender och sedan värmt alltihop i en kastrull. Det orkade jag inte nu när jag mår dåligt. Jag kom istället på, vet inte varför jag inte tänkt på det tidigare, att jag kunde använda dadelsirap. Då kan jag ju blanda alla ingredienser direkt i kastrullen och värma på, så smidigt.

Jag gjorde en stor sats så det fanns kvar i kylen att dricka av under dagen. De två yngsta sönerna hjälpte också till smiley
Ingredienser:
1 liter mandelmjölk
1/2 dl kakao
drygt 1/2 dl dadelsirap
Värm till lagom temperatur.
Ta mindre kakao om du vill ha mindre chokladsmak och mer dadelsirap om du vill ha en sötare smak. Bara att smaka sig fram till det som passar dig bäst smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait