Äppelkaka

Igår experimenterade jag med att baka utan vanligt socker. Jag gjorde en äppelkaka med enbart dadelsirap som sötning. Det gick faktiskt bra. Jag tog med och lät mina arbetskamrater var ”försökskaniner” idag då vi hade en fortbildningsdag och jobbade utan barn. Kakan blev godkänd på jobbet. Näst yngsta sonen var däremot lite skeptisk då han inte tycker om smaken av saffran. Han hade hellre velat att den smakat choklad. Den ser nämligen ut att innehålla choklad då dadelsirapen gör den brun.

Ingredienser:
3 dl dinkelsikt
1/2 dl fiberhusk eller psylliumhusk
1 dl dadelsirp
3 tsk bakpulver 1 pkt saffran, 0,5 gram
2,75 dl havremjölk
2 äpplen

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop dadelsirapen med havremjölken och vispa sedan ner den i bunken tills det blir en slät smet utan klumpar. Klä en springform med bakplåtspapper och häll ner smeten. Skär äpplena i skivor eller bitar och tryck ner dem i smeten. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait