Indisk kikärtsgryta med sötpotatis

Här kommer ett recept på en Indisk Kikärtsgryta. Det blir mycket mat, men jag gillar att göra storkok då vi är ganska många som äter plus att både jag och min man har med oss matlådor till jobbet. Den är ganska stark så om man vill ha den lite mildare så minska på mängden currypasta eller den färska chilin. Här hemma gillar vi stark mat. Näst yngsta sonen gjorde sin mat ännu lite starkare och hade på srirachamayo också. Jag serverade grytan med råris, färska grönsaker och jordnötter på toppen.

Ingredienser:
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
4 cm ingefära
6 tsk röd currypasta
1 msk vit miso
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
2 sötpoatisar
2 förp kikärtor
2 krossade tomater à 400g
1 dl vatten
1 burk kokosmjölk
2 påsar färsk spenat à 65 g
4 msk hackad färsk koriander
1/2-1 lime

Gör så här:
Börja med att koka riset.
Hacka lök och vitlök. Låt det stå i ca en kvart. Finhacka under tiden chilin och ingefäran.
Ta fram en stor gryta och stek det du hackat i lite vatten blandat med buljong. Ha också i chilipastan. Stek det i ca 5 minuter. Fyll på med mer vatten om det behövs. Skär under tiden sötpotatisen i bitar, ungefär dubbelt så stora som kikärtorna. Skölj av kikärtorna i ett durkslag. Ha i sötpotatis och kikärtor i grytan och låt det steka med i några minuter. Ha i de krossade tomaterna, vatten (skölj ur tomatförpackningarna med vattnet först), vit miso, gurkmeja och svartpeppar. Koka upp och sänk sedan värmen och låt det puttra under lock tills sötpotatisen blivit mjuk. Rör då och då så det inte bränner fast.
Ha i kokosmjölk och limesaften när sötpotatisen är klar och blanda runt. Ha sedan i spenaten och avsluta med den hackade koriandern. Låt det värmas med några minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait