Taco med sojafärs

Ikväll blev det tacos från vår matkasse, där receptet kallas burritos. Jag har så klart gjort om det lite grann smiley
Ingredienser till tacoröran:
150 gram torkad sojafärs
2 buljongtärningar eller flytande grönsaksfond
1 msk kinesisk soja
1 förp svartabönor
1 förp krossade tomater (400g)
1 liten burk majs
2 grönsaksbuljong
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1/2 tsk gurkmeja
svartpeppar

Gör så här:
Koka upp 2 liter vatten med 1 msk kinesisk soja, 1 tärning grönsaksbuljong och 4,5 dl sojafärs (1/2 förpackning á 300 gram). Koka ca 10 minuter. Skala under tiden och finhacka lök och vitlök. Låt löken stå i ca 15 minuter. Stek den sedan i lite vatten blandat med flytande fond i en gryta i ca 5 minuter.
Häll de svarta bönorna i ett durkslag och skölj av i kallt vatten. Häll också av majsen och skölj med. Tillsätt bönor och majs i grytan. Tillsätt alla kryddor och buljongen. När sojafärsen är klar, häll ner den i ett durkslag och låt vätskan rinna av. Tillsätt färsen och rör om ordentligt. Låt det puttra under lock i ca 5 minuter.
Servera med tortillabröd, tacosås och grönsaker. Jag skar upp paprika, gurka, tomat, röd lök och avokado i små bitar och öppnade en burk med majs. Näst yngsta sonen ville ha majs uppepå trots att det redan fanns majs i tacoröran. Vi tog också fram tacochips i olika smaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait