Kikärts- och linsgryta

Här kommer en gryta som går snabbt att laga, perfekt en vardagskväll när det ofta kan vara ont om tid. Originalreceptet heter kokosmjölksgryta och kommer fån vår matkasse, Enkla kassen. Jag gjorde om det lite plus att jag gjorde en dubbel sats så jag plockade ihop det jag hade hemma så det blev inte samma märke på kokosmjölken, kikärtorna och krossade tomaterna.

Ingredienser:
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 msk curry
2 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso
2 tsk dadelsirap (eller socker alternativt strunta i sötningen helt)
2 burkar eller förp. kikärtor
1 förp. kokta röda linser
2 burkar kokosmjölk
2 burkar eller förp. krossade tomater à 400 g
3 msk flytande grönsaksfond

Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Låt det stå i minst 10 minuter. Skär under tiden paprikan i mindre bitar. Ta fram en gryta och ha i vatten blandat med valfri flytande fond. Ha i lök och vitlök. Stek några minuter. Ha sedan i curry och chilipulver och stek i ytterligare några minuter. Se till att det inte bränner fast, fyll på med mer vatten vid behov. Tillsätt sedan alla ingredienser förutom kikärtorna och linserna. Låt det koka upp och puttra i ca 5 minuter. Skölj kikärtor och linser i ett durkslag. Ha i det i grytan och låt dem koka med i 3 minuter.
Servera med pasta, bulgur, ris eller andra gryner och valfria grönsaker.
Ta det du gillar bäst smiley
Jag valde en fullkornsbulgur. Vi toppade också med jordnötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait