Allt i en gryta

Idag lagade jag en gryta med sötpotatis, morot, musselsquash, linser och kikärtor. Det blev gott, men linserna jag hade valt blev aldrig mjuka så sötpotatisen blev lite väl mjuk. Trots de problemen så gillade familjen den, men jag hade önskat att jag hade struntat i linserna oh bara haft i kikärtor. Så kanske jag gör nästa gång, eller ha förkokt linser eller köpa linser som blir färdiga snabbare.
Ingredienser:
2 rödlökar
2 vitlökar
2 morötter
2 stora sötpotatisar
1 musselsquash
1 burk kokosmjölk
4-5 dl vatten
1 förp krossade tomater (500g)
2 dl röda linser
1 förp kikärtor
2 msk tomatpuré
1 msk Garam Masala
1/2-1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1,5 msk grönsaksbuljong
1 msk vit misopasta
Gör så här:
Hacka löken och vitlöken. Låt den stå en stund. Skär under tiden morötterna i slantar, squashen och sötpotatis i bitar. Stek lök och vitlök i vatten blandat med lite buljong i ca 5 minuter. Ha lite mer vatten om det blir torrt. Lägg i morötter och sötpotatis och låt det steka med i ytterligare 5 minuter. Lägg i squashen och alla övriga ingredienser förutom kikärtorna som sköljes av och läggs i på slutet. De behöver bara värmas.
Låt småkoka under lock tills linser, morötter, potatis och squashen har mjuknat i ca 30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait