Vegansk stroganoff

Idag gjorde en stroganoff. I receptet som jag följde till viss del ska det vara aubergine och champinjoner, men jag bytte så klart ut auberginen till squash eftersom kylen är överfull med just denna grönsak. Jag använde musselsquash som känns lite fastare än grön squash.
Ingredienser:
Svart ris
2 gula lökar
1 stor musselsquash
500 g champinjoner
5 msk tomatpuré
4 msk japansk soja
3 msk dijonsenap
4 dl havregrädde
1/2 msk vit misopasta
1/2 tsk gurkmeja
svartpeppar
1/2 dl persilja
Gör så här:
Börja med att koka riset.
Hacka löken och låt den stå en stund. Skär under tiden squashen i mindre bitar. Stek löken i vatten och fond. Jag tog kantarellfond. Efter ca 5 minuter la jag i squashen och lät den steka med i ca ytterligare 5 minuter. Dela under tiden svampen i fyra delar. Lägg i svampen och stek i ytterligare 5-10 minuter. Häll i grädde, dijonsenap, soja, vit miso, gurkmeja och svartpeppar. Låt grytan koka tills squashen har den konsistens du önskar. Avsluta med att strö på lite persilja. Jag använder oftast svart eller rött ris. Det är mycket nyttigare än vanligt ljust ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait