Snabb kvällsmat

Idag gjorde jag en gryta med kryddan Garam Masala. Jag använde havregrädde för att använda upp den öppnade förpackningen som stod i kylen. Annars hade jag nog prövat att ha i en burk med kokosmjölk. Det får bli nästa gång. Jag plockade in grönkål och blad från blomkålsplantan ute i trädgården. Det går så klart lika bra med t.ex. spenat.
Ingredienser:
2 gula lökar
2 vitlökar
750 gram grön squash
125 gram kål
3 förp. Kikärtor
4 dl grädde (jag tog 5 dl för att göra slut på förpackningen)
2-3 dl vatten
2 påsar Garam Masala (á 33 gram)
1 tsk gurkmeja
Svartpeppar
Salt
Gör så här:
Börja med att koka riset. Jag valde ett råris idag.
Hacka lök och vitlök och låt dem stå i 10 minuter. Skär under tiden squashen i mindre bitar och strimla kålbladen. Stek löken i vatten med lite buljong i ca 10 minuter. Ha sedan i kryddpåsarna med Garam Masala och kålen och stek i 5 minuter till. Se till att det inte bränns i botten. Ha i mer vatten vartefter det blir torrt i kastrullen. Ha i grädde, vatten, squash, kikärtorna, gurkmeja, peppar och salt. Låt småkoka i ca 15 minuter.
Servera med en grönsallad och/eller grönsaksstavar beroende på hur mycket grönsaker man vill äta smiley Vi hade också på salta jordnötter på maten.
Jag gjorde en sallad på blasten från en gulbeta och en gul morot, blandade salladsblad och grönkål och ärtskott från trädgården. Moroten och gulbetan rev jag grovt på rivjärnet och hade i salladen. Jag hade också i en halv röd lök.Som dressing hade jag på vanlig senap och röd balsamico och blandade runt. Jag avslutade med att ha i naturella pumpafrön. Viktigt att få med fett för att ta upp näringen bättre. Frön och nötter har bra fetter i sig och i sin naturliga form.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait