Jag lyckades faktiskt laga allt som jag skrivit upp på listan. Det var bara den helgriljerade rotsellerin som blev struken. Vi hade redan en seitanjulskinka och grönsaker hade vi ju inte ont om på julbordet 😉
Jag har aldrig gillat den traditionella julmaten, men nu sedan vi lagt om vår kost har det blivit kul och spännande att laga iordning julmat. Det finns så otroligt mycket att välja på bara, därav att listan blev så lång. Måååånga timmar i köket blev det, men med sällskap av musikhjälpen på SVT-Play och med lite hjälp av främst äldsta sonen så blev det mysiga timmar i köket.
Här kommer nu recepten:
- Västkustsill
- Vegansk sill med lök och lingon
- Senapsportabello
- Auberginerullar med tomat
- Saltbakad morot med hovmästarsås
- Quinoasallad med rödbeta (se bild nedan)
- Krämig potatissallad med senap (se bild nedan)
- Vegobollar med kryddpeppar (se bild nedan)
- Veganmormors vegobollar
- Pumpabiffar
- Morotsbollar (se bild nedan)
- Buffaloblomkål
- Janssonsfrestelse med champinjoner
- Seitanskinka
- Sötpotatisnudlar med grönkål och rostade kikärtor (se bild nedan)
- Brysselkål med pistagenötter och ingefära
- Rostad kålrot i senapsdressing (se bild nedan)
- Veganska revbensspjäll av tofu
- Picklad rödlök
- Tunnbrödsnittar (Varmrökta tofuröran var slut så vi hade på 2 andra röror på våra snittar, se bild nedan)
- Jullimpa med vörtkryddor, svarta bönor
- Julbröd med lingon (se bild nedan)
- Havrepastej
- Solrospastej
- Pumpasmör (Daniel mixade pumpafrön tills de blev smör)
- Hummus
- 4 köpta ”sillburkar” (finns på bild nedan)
Alla recepten på bilderna kommer från tidningen Vego, från julnumren 2016, 2017 och 2019. Ett recept kommer från Vego nr 6 2019.