Fulla bokashihinkar

Under vintern när alla pallkragar är frusna brukar jag gräva ner mina bokashihinkar i lilla växthuset. Jorden behöver förnyas därinne och även om det är fruset ute i pallkragar så brukar det alltid gå att gräva i växthuset. Dock inte den här kalla vintern. Så nu när jag hade fyllt alla mina 7 hinkar och fortfarande inte kunde gräva ner bokashin i jorden så fick det inhandlas en liten tunna med lock att förvara bokashin i. Jag fick med lite pressande i precis två hinkar med bokashi. Jag har aldrig testat att förvara det så, men det borde gå bra. Vet dock inte om locket är tillräckligt tätt. Jag vet inte heller var det är bäst att förvara den, ute i kylan eller inne i förrådet. Det fick bli förrådet som också är kallt då det inte finns någon värme där. Få se om det kommer lukta för mycket av bokashin därinne om locket inte är tätt. Då ställer jag ut den i kylan i väntan på att jorden tinar och blir grävbar ❄️⛄️🥶❄️

Få se om jag behöver köpa in fler såna tunnor innan vintern släpper sitt grepp. Varit 10-20 grader hela veckan.
Det går ganska fort för mig att fylla två hinkar då jag släpar med mig jobbet frukt- och grönsaksrester varje dag 😀
Bra att jag har så många bokashihinkar. Jag har köpt tre hinkar med grönt lock från Microjord. Sedan köpte jag två hinkar till. En på Claes Olson och en på Norells trädgårdscenter. Den från Claes Olson var jag inte så nöjd med, känns inte som att locket håller helt tätt. Den används bara i nödfall som nu 😉
Jag fick efter det också min systers två hinkar som också är köpta från Microjord så hux flux hade jag 7 hinkar. Perfekt 😉😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait