Nachos i Airfryer

I tisdagskväll innan näst yngsta sonen reste tillbaka till Umeå så testade jag att göra nachos i Airfryern. Så snabb och lättlagad maträtt. Därför gjorde jag den även i fredagskväll då de två äldsta sönerna var på besök. Behövde något som gick snabbt då jag slutade sent på jobbet.
Ingredienser:
Nachochips
1 paket med svarta bönor
1 paket med kidneybönor
1 påse tacokrydda
1 liten burk med majs
1 liten rödlök
1 burk salsasås
Valfri vegansk ost att riva.
Valfria grönsaker samt såser man vill ha till.
Jag gjorde så här:
Lägg ett bakplåtspapper i Airfryern. Klipp till det så det inte sticker upp över kanten. Lägg ett lager med nachos, jag tog runda och lättsaltade. Skölj bönorna och lägg dem i en skål. Krydda dem med en köpt påse med tacokrydda eller gör en egen blandning. Lägg i hälften av bönorna på nachochipsen. Ha sedan på halva burken med majs, hackad lök, halva burken med sås och ett lager riven ost.
Gör sedan ett likadant lager till.
Jag tillagade det i 15 minuter på Airfryerns högsta grader, vilket är 200. I vanliga fall brukar jag värma Airfryern i 3 minuter innan jag använder den, men nu gick det inte att göra det då jag behövde insatsen för att lägga maten i när den var kall. På fredagen när vi var fler gjorde jag en omgång till direkt efteråt. Andra gången hade jag maten inne i 12 minuter eftersom Airfryern redan var uppvärmd.
Den här maträtten går det att ha i andra grönsaker, någon färs istället för bönor. Ta det som finns hemma.
På fredagskvällen gjorde vi en ostsås och guacamole till. Tomat, paprika, gurka, sallad, majs, lök, chalapeño och mer nachochips (om man vill) hade vi också till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait