Nordiska trädgårdar

För 4-5 år sen var jag på trädgårdsmässan i Älvsjö. Jag tyckte att det var så mycket människor så det blev jobbigt att gå runt. Då köpte jag blåbärstry som var så fantastiskt goda. Jag har inte känt mig sugen på att åka dit efter det, men nu ville jag köpa fler blåbärstry samt att jag hoppades hitta lite annat spännande. Det finns plats för lite nytt nu när vi tagit bort rönnen och tujjorna 🙂

Jag fick med mig min man på en utflykt till storstaden och vi styrde stegen direkt till Blomqvist Plantskolas monter. Där inhandlades ett kinesiskt jätteplommon, Shi Ren Li, två minikiwibuskar, Tage och Chang Bai. Två hallonbuskar med lila hallon, Glencoe, och tre buskar med blåbärstry. Jag ville ha sorten Blue Banana och två till. Blev rekommenderad att köpa Aurora och Strawberry sensation så då tog jag dem.
Hade tyvärr inte koll på vilka sorter jag köpte förra gången. När jag kom hem kollade jag upp det och hade sån tur att jag lyckats köpa sorter som jag inte hade 👍
Här är de sorter som köptes förra gången.

Det blev också lite fröpåsar inhandlat. Det kan man väl aldrig få för många av 😉
Att jag gick runt och tittade bland fröpåsar var att jag ville köpa lila sockerärtor och lila bondbönor. Det köpte jag förra året på Blomsterlandet frörea, men har inte lyckats hitta några i år. Det fanns tyvärr inga hos någon av fröfirmorna. Jag kollade hos 4 stycken. Impecta sa att de hade större sortiment på nätet så jag tog med deras katalog hem. När jag kom hem kollade jag katalogen och hittade de sockerärtor jag letat efter, men tyvärr inte bondbönorna. Så nu måste jag beställa lite fröpåsar från nätet också.
Köpte också två knölar med blommande ormbunkar, en vit och en rosa. Det såg ut som Dahliaknölar, men är perenna och behöver inte grävas upp. När jag köpte de fick jag plocka ihop 10 valfria tulpanlökar. Jag tog 6 vildtulpaner och de sista fyra blev två lika av två tulpaner som jag tyckte var fina. Insåg när jag var klar att jag enbart borde ha tagit vildtulpaner, då de visst inte är en favorit hos rådjuren enligt hon jag handlade av.

Nu måste vårvärmen komma så att det går att fixa staket av armeringsnät runt trädgården. Vill så klart också kunna planera var de nya buskarna ska sitta och gräva ner dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait