Vintersådder 2023

För några veckor sedan började jag förbereda byttor för vintersådder. Jag hade i jord och frön i plastbyttor som har fått stå i lilla växthuset i väntan på att startas igång. Jag hade tänkt att göra det förra helgen, men då blev jag sjuk. I fredags kväll började det snöa. Perfekt, för jag gillar att starta igång vintersådderna med snö istället för vatten. Ett tjockt lager snö på, sedan är det bara att invänta ljus och värme som gör att fröna börjar gro. De förberedda sådderna fick snö på sig igår.

Idag var jag ut och gjorde vintersådder i stora växthuset, spenat, rädisa och plocksallad.
Jag sådde också palsternacka och rädisa i en pallkrage utomhus också. Få se om jag kan lyckas med rädisor på något av ställena. Rädisa och jag går inte ihop. Jag har aldrig lyckats med dem, men är man envis så kanske det plötsligt händer 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait