Lussekatter

I söndags på självaste 1:a advent bakade jag lussekatter. Jag gjorde lite ändringar i receptet. jag hade i rumsvarmt smör istället för att smälta det. Jag tror att jag hört något om att bullarna skulle bli mindre torra då. Jag hade i tre förpackningar saffran som alla blivit några månader gamla. Jag mortlade saffranen med lite av sockret. Har hört något om att det ger mer smak. Värt att testa. Vet dock inte om det gör någon skillnad. Jag gjorde också degen kletigare än vanligt när den jäste. Trots att den var så kladdig behövdes det inte så jättemycket extramjöl vid utbakningen. Det mesta hamnade i frysen, men lite tog jag med till Uppsala då vi åkte dit på eftermiddagen för att se Mediscenarnas spex på söndagskvällen. Det passade bra att mumsa på de i pausen då det blev väldigt sen kvällsmat i bilen på vägen hem. Äldsta sonen och min man tyckte det var väldigt goda och åt flera stycken. Jag nöjde mig med en 🙂
Ett väldigt bra spex och jag är så imponerad av alla som deltar och hinner lägga ner så mycket jobb på det samtidigt som de läser på läkarutbildningen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait