Skörd av bladgrönt

I söndags rensade jag bort våtarv bland vitlöken, men innan jag rev bort den så klippte jag av en bra bit. Så späd och fin nu innan den går upp i blom. Jag rensade också bort småplantor av trädgårdsmålla som växer lite överallt i köksträdgården. Den har verkligen frösått sig hej vilt. Jag såg också till att skörda spenat och kål som gått upp i blom i stora växthuset. I de två bäddarna fick några av Dwarftomatplantorna hamna. De är så häftiga med kraftiga stjälkar och lågt växtsätt. Jag gillar egentligen inte att ha tomater i växthus, jag tycker det blir bättre skörd utomhus i soligt läge, men några får hamna där. Vem vet jag kanske ändrar inställning 😉

När jag tittade ner i en av salladsbäddarna gjorde jag en ledsam upptäckt. Massor med åkersniglar som satt där mitt framför ögonen och åt på de fina salladsbladen 🤬
Morr, mot såna djur är jag inte nådig. Jag som annars värnar om djuren.
Jag trodde verkligen att jag skulle slippa sniglar på salladen som jag odlar i växthus 😔

Till kvällsmaten stekte jag upp mycket av det jag skördat tillsammans med purjolök, vitlök och champinjoner. Jag stekte först svamp och lök innan jag hade i lite kantarellfond, ljus soja, sambal oelek och lite kryddor. Jag fyllde sedan stekpannan full med bladgrönt. När det sjunkit ihop hade jag i lika mycket igen. Oj, vad mycket grönt man kan äta när man steker upp det 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait