Auberginen blommar

Idag upptäckte jag att den första blomknoppen på de tre auberginer av den här sorten har slagit ut. Så fin blomma.
Det är många knoppar på gång på alla tre plantorna så hoppas fler blommor slår ut snabbt så att jag kan pollinera blommorna så att de bildar frukt.
Tyvärr hade jag lite vita flygare på de två auberginer av en annan sort som stått i förrådet. Nu har alla fem plantor fått besök av de små lössen. Inte så många. men de två gurkplantorna var fulla med dessa odjur. Gurkorna fick offras för att kunna bekämpa dessa skadedjur.
När jag googlade på de vita flygarna verkar de inte vara så farliga för växten som många andra löss så jag försöker bekämpa dem genom att klämma sönder dem mot bladen. Jag har också satt upp klisterremsor på några ställen. Hoppas jag får bukt med dem.

Jag hade sån tur att dagen efter så hade nästa blomma slagit ut. Så nu har jag försökt att pollinera dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait