Hydroponisk odling

Idag har jag äntligen startat igång min hydroponiska odlingslåda igen. Jag skulle egentligen ha gjort det i slutet av sommaren, men jag skulle bara tvätta fönstrena först. eftersom fönstertvätten drog ut på tiden till i början av november så bestämde jag mig för att vänta med att starta igång. Det blir inte så mycket till julmysbelysning om en odlingslampa lyser starkt hela dagen.
Nu är det bara en kort tid kvar innan stjärnorna ska in i förrådet igen.
Tyvärr har en sugpropp till växtbelysningsupphängningen gömt sig någonstans i tvättstugan. Jag hoppas att jag kan hitta den, så går det när man inte lägger undan grejerna på en bra plats.
I min hydroponiska odling blev det fyra pluggar med basilika, en med persilja och en som är antingen sallad eller basilika. Jag hoppas att basilikan kommer växa och frodas lika bra som sist jag odlade den. Det blev jätteskördar plus att bladen blev gigantiska 😀
Jag hade egentligen tänkt att använda tomma pluggar och ha i egna frön, men nu hade jag pluggar kvar som var färdiga med frön i så då var det bäst att använda upp dem innan fröna blir gamla.

Idag på morgonen fick min man flytta på tvättmaskinen och där låg sugproppen. Inte hade den gått sönder heller, hurra 😍
Så nu sitter belysningen uppe.
Ärtskotten får också lite av den extra belysningen. Det har de inte varit vana vid, men de växer bra ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait