Indonesisk gryta med sojafilébitar

Dagens kvällsmat blev en maträtt som hela familjen gillade. Det är svårt att hitta maträtter som passar yngsta sonen på 16 år, men den här gick hem då han plockat bort paprikan och de stora mangobitarna från mangochutney.
Receptet nedan är för ca 8 portioner.

Ingredienser:
3 förpackningar Hälsans kök kycklingfilébitar
2-3 paprikor
5 á 2,5 dl grädde (som går att vispa)
4 pressade vitlöksklyftor
4 tsk curry
4 msk sambal oelek
2 burkar mango chutney het

Gör så här:
Jag började med att steka sojafilébitarna och kryddade de med örtsalt.
Lägg de sedan i en stor ugnsform. Skär paprikan i bitar och lägg de i formen. Vispa grädden till ett löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek och mangochutney. Häll såsen i formen.
Tillaga i 225 grader varm ugn tills den fått fin färg, ca 20-30 minuter.
Servera med ris och grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait