Kålen frodas

Nu på hösten blir kålen så fantastiskt fin. När alla glupska kålfjärilslarver försvunnit så blir den luggslitna kålen frodig och fin igen. Min trädgård har så fina grönkål-, grönkål scarlett- och svartkålsplantor. Jag har också ett rödkålshuvud på gång och lite broccoli. Väldigt små, men kul ändå.
Jag hoppas ju så klart att kunna ha egen grönkål på julbordet. Det enda orosmolnet för att det ska infrias är nu de glupska rådjuren. Någon har mumsat i sig en hel kvist av svartkålen upptäckte jag idag.
Jag har grönkål på flera olika platser i trädgården och om nu rådjuren skulle hitta och äta upp på alla platser så har jag ett ess i rockärmen. I lilla växthuset finns en självsådd grönkål scarlett och i stora växthuset växer det fina rosettkål 😊
Så visst blir det hemmaodlad kål till jul 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait