Sötpotatisskörd

Idag har jag varit ute i ett fantastiskt höstväder, soligt men kallt. Bara 4-5 grader varmt ute, men solen värmer och så var det ingen blåst. En härlig eftermiddag på bästa platsen, trädgården 😍
Idag bestämde jag mig för att skörda sötpotatisen. De första potatisarna som jag fick upp var smala krakar, men många. Jag har sett i trädgårdsgrupper som jag är med i att skörden brukar bli lite klen så jag tänkte att jag får känna mig nöjd med dem. Jag hade dessutom satt ner tre plantor på en förmodligen för liten yta, men det var den plats som fanns kvar för mina sötpotatisplantor.

Då dök det plötsligt det upp en riktig bjässe och sedan två till 😀
De två stora låg tätt ihopslingrade. 2,1 kg blev det.

Nästa år ska jag verkligen ha sötpotatis igen och då ska jag fjäska lite mer för dem. De ska verkligen få en större odlingsbädd i växthuset och kanske lite gödsel 😉
När jag drog bort sötpotatisens blast såg jag två andra växter med gröna blad som växte mitt bland sötpotatisarna. Tyvärr var jag inte så försiktig om dem då jag verkligen trodde at det var något ogräs. När jag grävde upp dem så hade de en rejäl rot under jorden. Jag gick ner till Norells trädgårdscenter och frågade om de visste vad det var. De var osäkra. Kanske Kalla, men det var inte helt självklart eller så bananplantor. Nu har jag satt de i två krukor och ställt in dem. Få se om de överlever och får tillbaka sina gröna blad igen.

Det var många fler sötpotatisar på gång. Nu har jag sparat ett gäng med rottrådar och ställt frostfritt. Få se om det kan bli nya plantor av dem till våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait