Snålröra

Idag har jag gjort en snålröra som Sara Bäckmo (Skillnandens trädgård) brukar göra. Jag har så många mogna tomater som måste tas hand om. De jag plockade in omogna och la på brickor har tyvärr mognat alldeles för fort. Jag hade önskat att de skulle vara gröna ett tag till.
Ja ja, inget ont som inte har något gott med sig. Nu får jag möjligheten att pröva på att göra den här snålröran. Även ketchup blev det idag också.
Till snålröran använde jag mina sista två squash. Jippi tyckte näst yngsta sonen som varit trött på att jag haft squash i många maträtter 😉
I receptet stod det att man skulle skala squashen. Det gjorde inte jag. Skal är nyttigt. Jag hade i av min egen hemmaodlade vitlök också. Bara den gula och röda löken som var köpt.
Jag hade i 5 istället för 7 lökar då de 2 rödlökarna jag tog var jättestora.
Det stod att ugnen skulle vara på 125-150 grader. Jag tog mittemellan. De blev också inne i ugnen 10-15 minuter längre än vad som stod i receptet då jag var iväg på träning.
Just nu står bunken för att svalna i kylen. Den får stå där till imorgon. Jag kommer frysa in i påsar med 400 g i varje, tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait