Ommöblering i trädgården

Jag upptäckte redan förra sommaren att mina havtornsbuskar var ena riktiga monster som sköt iväg rejäla rotskott. Jag plockade bort de som kom upp. I år blev det ännu fler rotskott långt in i gångarna mellan mina pallkragar i köksträdgården. Så nu fick jag nog. De har inte levererat så mycket bär och hade växt alldeles för mycket för att platsa i min lilla trädgård.
Jag tycker buskarna är väldigt fina så det kändes tråkig att bara gräva upp och slänga dem. Jag la ut dem i en Facebookgrupp där man kan byta växter med varandra och skänkte bort dem. Jag hade sån tur att det var några som ville komma och ta dem 😀
Hade jag haft en större trädgård hade jag behållit buskarna. Det är nog bra att ha dem en bit ifrån annat och kanske kunna klippa ner rotskotten med en gräsklippare.

Jag hade köpt hem en till röd krusbärsbuske tidigare i sommar som fick hamna nere i tomtgränsen tillsammans med en vinbärsbuske som bara dykt upp på ett olämpligt ställe i trädgården. Ingen aning om vad det är för sort. Det blir spännande att se vad det blir 😀
Jostabusken behövde verkligen få en större plats så min man flyttade den till den nya lediga ytan där havtornsbuskarna stått. Det blev så bra. Nu har den bra med plats att växa på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait