Fylld zucchini

Förra söndagen gjorde jag en en fylld zucchini med enbart grönsaker från trädgården. Jag hade en jätte som jag missat att plocka innan vi åkte till stugan.
Jag gröpte ur zucchinin och hackade det i småbitar och la det åt sidan medan jag började steka finhackad chili, lök och vitlök från trädgården i olivolja. Jag skar en aubergine i mindre bitar och en kålrabbi som fick steka med. Jag strimlade svartkål, grönkål, mangold och blasten från kålrabbin i mindre bitar och hade ner det i stekpannan. Jag lät kålen bli lite mjuk innan jag hade i innandömet från zucchinin. Jag kryddade med paprikapulver, lök- och vitlökspulver, gurkmeja, svartpeppar och hemmagjort örtsalt. Jag hade i ca 2 msk tomatpuré. Jag tror att jag hade i lite ljus soja också.
Jag hackade också persilja och hade ner i grönsaksröran.
Nu skrev jag tyvärr ner receptet en vecka efter att jag tillagade det så jag kan ha glömt något, men gör en valfri röra som du gillar så blir det bra.
Jag fyllde zucchinin och strödde på lite ost och lät det vara i ugnen i ca 30 minuter.
Jag serverade med marinerade bönor och ett fat med grönsaker.
Jag tog två förpackningar blandade bönor och en förpackning med kidneybönor. Jag hade i 1 msk rödvinsvinäger och 1 msk honung. Jag tror faktiskt att jag glömde oljan. Jag hade i färsk basilika också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait