Potatissallad

Förra tisdagen fick vi finbesök av äldsta sonen med flickvän och deras två kattflickor. Katterna ska vara här i några veckor så de blir fria och ha semester. De ska bland annat tågluffa i Sverige 🥰
Medan min man åkte till Uppsala för att hämta dem så lagade jag till en potatissallad med mycket egenodlat i. Det blev en riktig egenkomponerad måltid. Försökaninerna (familjen) blev väldigt nöjda och jag också 😋
Jag serverade också rostade kikärtor till.
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka av kikärtorna. Lägg dem i en bunke och torka av dem. Blanda sedan kikärtorna med de kryddor du önskar. Jag använde tandoori masala kryddblandning, paprikapulver, lök- och vitlökspulver, egengjort vitlökssalt. Ställ in i ugnen tills de blir lagom knapriga.
När kikärtorna var klara la jag in bitarna av Bärta med chili och limesmak. Jag la dem i en plåt med lite sesamolja i botten. Bitarna av Bärta skar jag i mindre bitar och la ner i potatissalladen.
INGREDIENSER:
1,1 kg färskpotatis (köpt)
sockerärtor (från trädgården)
kålrabbi (från trädgården)
svinmålla (ogräs)
trädgårdsmålla (odlad)
sparrissallad (från trädgården)
2 små blomkål (från trädgården)
2 salladslök (från trädgården)
Jag kokade potatisen och lät den svalna innan jag skar den i lagom stora bitar. Resten av grönsakerna la jag i råa skurna i mindre bitar. Allt blandades i en stor skål.
Jag gjorde iordning en pesto av morotsblast. Morötterna var väldigt små, men de skar jag upp och la på grönsaksfatet tillsammans med en liten orange snackpaprika, kålrabbi och två körsbärstomater. Allt skars i små bitar för att alla skulle få smaka på dessa delikatesser 😀
Jag plockade också in några frön från ramslöken. Väldigt goda.
PESTO:
Blast från 3 morötter
1 dl riven veganost (tog den som fanns hemma)
1/2 dl pinjenötter
1/2-1 dl olivolja (mätte inte, tror det var ungefär 1/2)
1 riven vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Börja med att mixa blasten i en matberedare. Ha sedan i resten av ingredienserna och mixa allt fint. Ha i så mycket olja så det blir lite krämigt. Börja med 1/2 halv dl olivolja och ha på mer om det behövs.
Blanda ner peston i potatissalladen.
Det blev sååå gott 😋
Kul att kunna hitta på något och använda så mycket egenodlat och att det blir gott också. Det behövs egentligen inga bitar av Bärta, men jag var så sugen på att pröva dem. Rostade kikärtor räcker gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait