Det växer

Det växer så att det knakar både ute i trädgården och i växthusen.
I lilla växthuset har det som vanligt blivit en djungel. Det går nästan inte att öppna dörren för alla gurkplantor som växer galet mycket i år. Om det inte var kaos innan så blev det ännu värre när fästena som en lina som de hänger på lossnade i natt. Tänk att jag aldrig kan lyckas sätt in lagom mycket 🤣

I stora växthuset har det också växt massor. Det är ändå framkomligt. Jag hoppas att det fortsätter att vara det 😉
Sötpotatisen har blivit väldigt stor och även blomsterkålen breder ut sig rejält. Sötpotatisen blommar så fint också. Spännande att se om det blir några potatisar också 😀

I rabatten utanför stora växthuset och den nya rabatten på framsidan växer det också massor. Jag hade så många plantor som jag ville ha ner någonstans så saker och ting sitter för tätt överallt.

Jag har odlat okra för första gången. Jag köpte en sådan planta på Norells trädgårdscenter som min systers son fick i födelsedagspresent. Oj så mycket större den plantan var än mina som såg ut som ynkliga pinnar jämfört med den. Jag hade tänkt att köpa en planta åt mig själv också, men hann inte med det innan de tog slut.
Jag blev därför lite glad när jag såg att mina egna faktiskt börjar växa på sig. Jag upptäckte en blomma på en av plantorna idag, men även att det fanns två små frukter på gång 🥰

Min lilla blivande äng växer på bra så det finns hopp om att den ska hinna blomma innan sommaren är slut. Den ser inte så fin ut nu, men förhoppningsvis blir det fint när det börjar blomma om det börjar blomma förstås 😉

Min lilla trädgårdsmästare Sigge blir så glad när matte eller husse är i trädgården. Idag njöt han av skuggan som mattes djungel av växter gav honom.

I förrgår satte jag lite nya fröer. Pak choi och kålrabbi har redan tittat upp. Jag har också sått lite sallat. Jag har inte ställt dem byttorna i kylskåpet så få se om de vill gro ändå i värmen. Det sägs att de behöver stå kallt i 5-20 dagar för att gro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait