Sista vintersådderna utplacerade

Idag har jag satt ut mina sista vintersådda plantor. Det var verkligen inte lätt att hitta plats åt alla trots uppförandet av två nya rabatter och ett stort växthus 😃
Den sista pallkragen i köksträdgården blev överfull med purjolök och salladslök. Jag har definitivt satt för tätt, men hellre det än att slänga plantor. Jag får väl gallra genom att äta upp varannan innan alla blir för stora 😉
I den nya stenrabatten satte jag ut grönkålsplantor mellan pumpa- och squashplantorna.
I den nya rabatten på framsidan satte jag ner purjolök och salladslök eller om det bara var en av de sorterna. Minns inte. Även i stenrabatten framför växthuset som gjordes i höstas satte jag ner lite purjolök. Jag har redan tidigare satt lite grönkål där bland övriga blommor.
Igår upptäckte jag många mördarsniglar. Det var väldigt kvavt ute, men det har knappt kommit något regn. Undrar om de gillar kvav luft. Tidigare kvällar har det bara funnits någon enstaka snigel.
Nu är det krig för ikväll upptäckte jag en stor i min nya rabatt på framsidan 🤬
Jag trodde att sniglarna inte gillade täckbarken som ligger runtomkring då jag inte sett någon där varken lördag, söndag eller måndag, men jag hade visst fel, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait