Maskar

När jag fixade till mina pallkragar för några veckor sedan tyckte jag att det fanns alldeles för lite maskar. Så jag bestämde mig för att vid ett ordentligt regn plocka maskar på cykelbanorna. Det brukar vara gott om dem och det känns som en god gärning att hjälpa maskarna bort därifrån. Många blir liggandes kvar döda när regnet är över.
Sagt och gjort. I onsdags regnade det massor så på vägen hem från jobbet tog jag med mig en liten plastpåse och en plasthandske.
När jag kommit halvvägs hem blev jag stoppad av en pratsugen man som jobbade med att gräva ner rör i vägkanten. Han pratade om min mössa och tyckte den var fin (verkligen inget speciellt med den 😀) och så såg han att jag lämnar blod då min ryggsäck är en gåva från blodcentralen. Ge blod står det på den. Han frågade då hur länge jag lämnat blod. Insåg att jag inte vet när.
Jag hoppades innerligt att han inte skulle fråga vad jag hade i min genomskinliga plastpåse och varför jag hade en plasthandske på ena handen.
Puh, jag slapp förklara mig.
Min man kom på ett bra svar när jag kom hem och berättade. Det är ju bra att bära mask och plasthandskar i Coronatider 😉, så inget konstigt alls med det 😂
Maskarna fick ett nytt boende med riktigt mycket mat att äta.
Många maskar blev det då jag plockade ca 25 stycken på väg hem från jobbet och sedan gick jag en sväng till och plockade lika många till. Ingen genomskinlig påse denna gång utan en rosa hundbajspåse.
Min man hade också plockat ett gäng maskar på sin morgon- och lunchpromenad. Så nu hoppas jag på fint gödslad jord till mina odlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait