Kålrabbi

I år har jag sått kålrabbi för första gången, två olika sorter.
Det mesta jag brukar odla för första gången brukar jag lyckas med så jag hoppas det blir så med kålrabbin också 😀. Så har det varit med tomat, gurka, squash och broccoli. Det kanske är för att man inte ska ge upp utan ta nya tag om det går dåligt ett år 😉
Jag har vintersått dem i plasttråg i växthuset. Idag fick de komma bort från sin första växtplats som har blivit alldeles för trång. Jag har förmodligen satt alldeles för måånga i en pallkrage, men jag testar. De ska egentligen ha20-30 cm mellan en planta och 40-50 cm mellan varje rad. Tiden får utvisa om det går. När nya växthuset är klart kommer jag kunna flytta några plantor dit om det blir alldeles för trångt. Nu har de fått hamna i en pallkrage med fiberduk över sig som skydd mot kyla, blåst och sol. Det är en kall vår så här långt med riktigt kalla nätter. Jag vill ha varmare väder så att jag kan flytta ut mer av mina vintersådder.

Jag har också upptäckt att jag kommer att få persikor på min Ice peach. Jag lyckades var bi själv i brist på riktiga bin. Trädet blommade så tidigt eftersom det står skyddat i vårt uterum. När växthuset är klart är planen att flytta in den dit. Få se om de blommar senare nästa vår eller om växthuset och uterummet har samma klimat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait