Påskbuffé

Den här påsken fick vi besök av äldsta sonen och hans flickvän (och deras två katter). Då kändes det kul att fixa iordning en liten påskbuffé.
Vi åt buffén på långfredagen, men som alltid när jag lagar många olika maträtter så hade vi rester kvar hela påsken och även några dagar därefter.
Medelhavspajen fick högsta betyg av alla. Den var dessutom väldigt lätt att göra. Den kommer jag laga fler gånger.
Jag hade också gjort egna groddar som serverades till buffén och även ett härligt frukt- och grönsaksfat. Köpta nybakade bröd fanns också. Det var gott att lägga skagenröran på en brödbit.
*Skagencheesecake
*Potatissallad med dillpesto
*Zucchinibollar med pinjenötter
* Skagenröra
*Medelhavspaj med soltorkade tomater
*Smörgåstårta– jag hade lite svårt att hitta receptet nu när jag sökte efter det. Hittade det efter ett tag. Längst ner i inlägget skrev jag ner receptet på de olika rörorna. (Jag minns inte om jag gjorde enkel eller dubbel sats på rörorna).

Smörgåstårtan fylldes med tre olika röror.
Bejkonröra:
!50g veganskt bacon
1 liten rödlök
1,5 dl fraiche
1/2 dl vegansk majonäs
2 vitlöksklyftor
3 ml liquid smoke
pressad citron
Gör så här:
Knaperstek baconet och dela det i mindre bitar. Alternativt att dela i mindre bitar först och sedan steka. Hacka rödlök och blanda den med fraiche och majonäs. Pressa i vitlöken och ha i liquid smoke. Salta och peppra och pressa i citron.
Skagenröra:
1 dl äggfri majonäs
2 dl fraiche
2 msk röd/svart tångkaviar
1 liten rödlök
1/2 dl finhackad dill
1/2 citron
1 msk vegiar (vegansk kaviartub)
salt
svartpeppar
Gör så här:
Hacka rödlöken och blanda sedan ner den med alla de andra ingredienserna i en skål och rör om.
Pastejröran:
1,25 paket vegansk pastej á 200g
1,25 dl fraiche
1,25 msk bostongurka
Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

Jag minns inte om jag gjorde dubbel sats på alla röror. Jag tror nästan det. Min smörgåstårta blev väldigt hög då jag gjorde varje lager två gånger. Skagenröran hade jag bara ett lager av i smörgåstårtan sedan smetade jag på av den utanpå hela smörgåstårtan också. Jag använde landgång som bröd. Jag dekorerade den med gurka, vindruvor och tångkaviar. Jag har dock ingen konstnärlig ådra så den blev kanske inte så vacker. En annan gång gör jag den nog inte så hög heller 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait