Trädgårdsfix

I helgen som var förberedde jag alla pallkragarna i köksträdgården. De fick påfyllning av löv marinerade med lakvatten, biokol och hönsgödsel. En av pallkragarna fick också en hink med bokashi nedgrävd.

Igår sådde jag sallat i en av pallkragarna och idag fick vintersådda plantor av svartkål och grönkål flytta ut till sin slutgiltiga plats i en av pallkragarna.
Pallkragen täcktes med plast så det blev som ett litet tunnelväxthus. De små plantorna behöver skyddas från de glupska rådjuren och den kommande kylan som kommer i övermorgon. Det varnas även för snö. Trist med ett sånt bakslag efter så fantastiska dagar med nästan försommarvärme.
Min man har nu gjort klart ramen för att så småningom kunna gjuta där växthuset ska stå. Lite fix med armeringsjärn innan det är dags att börja med cementen.

Idag upptäckte jag att ramslöken är på väg att börja blomma. Jag hoppas verkligen att det är ett tecken på att den trivs. Jag hoppas så att de ska sprida sig och bli fler till nästa år.

Jag upptäckte också förra helgen att magnolian blommade för fullt 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait