Ramslöken planterad

I onsdags eftermiddag när jag kom hem från jobbet låg ramslöken i brevlådan 😀
Jag öppnade och läste pappret som följde med om i vilket läge och i vilken jord ramslöken trivs bäst. De trivs i skugga till halvskugga och då insåg jag genast att jag hade en perfekt plats åt dem. Kvällen innan hade jag nämligen legat och funderat på om det fanns något som trivs i skugga att odla så att jag skulle få användning av den plätten. Det är en plats där gräset inte vill ta sig. Det är bara mossa som vill växa där. Så jag blev väldigt glad när jag läste att ramslök vill ha skuggigt. Nu hade jag en perfekt plats som dessutom var helt ledig sånär som på lite mossa 😉
Jag gick ner till Norells (vårt närliggande trädgårdscenter) och började med att köpa sand. En skottkärra med sand blir tungt så jag fick gå hem och tömma av sanden innan jag gick tillbaka för att handla en säck med torv, kalk, biokol och hönsgödsel.
Ramslök vill ha lucker, mullrik och väldränerad jord. De älskar kalk och hönsgödsel eller annan kväverik näring kan man också tillsätta vid planteringen. Lökarna ska planteras i grupper om 3-5 lökar och sättas djupt, 5-10 cm. Täck gärna med ett lager löv.
Nu tycker jag verkligen att jag följt odlingsbeskrivningen till punkt och pricka. Hoppas att mitt fjäskande ger resultat. Det vore så kul med egen ramslök.
Jag fick också användning av några av päronträdets stubbar för att rama in odlingsplatsen 😀

Efter 2 timmar och 45 minuter var jag klar. Det tog mycket längre tid än jag trodde, men till slut var ramslöken på plats.

Jag avslutade med att vattna ramslöken med eget regnvatten. Min man fick första av tre tunnor på plats förra söndagen när det regnade. Härligt att kunna återanvända regnvattnet istället för att använda kranvatten 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait