Omskolning av sådder

Den här helgen har jag äntligen tagit hand om årets första sådder som jag satte den 1 januari. Vissa av dem hade nog varit bra att skola om tidigare. De har nog velat ha mer näring ett tag, men några plantor var egentligen för små för att få ny kruka, men de fick det ändå. Får se om de överlever.
Alla plantorna står nu ljust och svalt ute i förrådet.
Tyvärr har jag nog också sorgmygg i förrådet. Jag har övervintrat en physallis där ute som kanske gjort att det blivit mycket insekter.
Jag har nu täckt jorden i krukorna med vermiculite och också skaffat många klisterspiraler. Inom två timmar var de fulla med små insekter. Idag var jag iväg och köpte fler klisterremsor. Jag ska också köpa nemablom och vattna med, men det var slut på ”mitt” trädgårdscenter när jag var där igår. Jag håller tummarna att jag och mina småplantor vinner det här kriget 😃och hoppas verkligen att mina plantor växer på bra nu.

Jag har också friserat purjolök och salladslök. De avklippta topparna fick hamna i pastagratängen som vi åt till kvällsmat. I en av byttorna har det bara kommit upp några stycken. Det har också växt upp något som jag inte odlat. Få se om det är en tomat. Tiden får utvisa vad det är som dykt upp där 🙂

Jag har också satt lite nya fröer inne. Första gången jag sår kronärtskocka och rotselleri. Jag har också sått 4 olika sorters kål inne. Det har jag inte heller gjort förut. Jag har bara vintersått ute med jättebra resultat. Kul att testa både och.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait