Mera julmat

Idag efter jobbet fortsatte jag mitt julbordsmatlagande.
Idag blev det picklad rödlök, morotslax och så började jag med skärgårdssill gjord på aubergine.

Jag skivad mina morötter innan jag la dem i marinad. I receptet tror jag de skulle läggas i hela, men jag tänkte att det blir mer smak om marinaden kommer på fler sidor. Min marinad blev mörk så laxmorötterna kommer nog inte bli så ljusa so en lax, men det märker jag när jag tar bort marinaden. Det stod inga mängder till marinaden, bara ingredienser så jag testade de här mängderna.
Marinaden:
1 dl olivolja
1/4 dl soja (borde nog ha tagit japansk soja)
1 msk sirap (jag borde ha tagit lönnsirap)
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 msk fryst dill
2 ark sjögräspapper (så smulade som det går)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait