Grönkålspaj

Idag var det meningen att jag skulle iväg på ett outdoor bootcamppass, men då jag fått en överdriven träningsvärk från gårdagens bootcamppass så blev jag tvungen att avboka. Tråkigt när det bara är några få pass kvar innan det blir juluppehåll. Jag har inte kunnat vara med de senaste veckorna heller pga förkylning, långvarig tandvärk och möten på jobbet.
Nu hade jag tänkt gå på de tre utepass som finns den här veckan, så verkligen tråkigt att behöva avboka. Nu håller jag tummar för att jag kan gå på nästa pass som är på onsdag. Det är så få pass att välja på när jag inte går på några innepass pga Coronarestriktionerna.
Nu hoppas jag slippa få den feber som jag brukar få när jag får sån här kraftig träningsvärk. Jag kände direkt efter avslutat pass igår eftermiddag vad som komma skulle. Jag var glad att jag har automat i bilen. Det var jobbigt att köra hem ändå 😉
Det är benen som är värst, men det känns också i armar och bröstkorg. Att gå i trappor, sätta sig och ställa sig upp är kämpigt.
Dag två brukar vara värst för mig så få se hur det känns imorgon.
När det inte blev någon träning så gjorde jag en grönkålspaj till julafton istället. Nu hamnar den i frysen tillsammans med de bollar jag redan förberett.
Vid serveringen på julafton ska det på päron och valnötter på pajen.
Grönkålen har jag varit ut och plockat i trädgården. Lyxigt med egenodlad grönkål till julbordet. Det mesta har rådjuren mumsat i sig, men lite ar jag lyckats skydda under fiberduk.
Jag följde nästan receptet. Det jag ändrade på var mjölet. Jag tog 1 dl fullkornsdinkel och 2 dl dinkelsikt istället för grahamsmjöl.
Jag struntade i att förgrädda den med torkade ärtor utan stoppade in den i ca 15 minuter innan jag la på fyllning och tofustanning och skickade in den i 30 minuter till. Ser nu i receptet att jag skulle ha sänkt värmen när jag satte in pajen en andra gång, men det missade jag. Hoppas den blev bra ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait