Vårt stora päronträdet

Istället för att det blev ett färdigställande av nya rabatten idag så råkade det komma ett annat projekt i vägen.
Jag tittade på vårt stora gamla päronträd igår när jag skrotade runt i trädgården. Jag insåg att vi skulle behöva ta bort de grenar som skymmer vårt tak där det snart kommer upp solceller. På andra sidan behövde vi också beskära grenar som hängde över på grannarnas garage.
Vi gick ut i morse och skulle börja beskära trädet, men insåg snabbt att det bara skulle bli stora grova grenar kvar så då bestämde vi oss för att ta bort hela trädet istället. Det behövdes göras snabbt nu innan solcellerna kommit på plats så vi inte skulle råka skada dem med stora grenar om vi tog ner trädet senare. Vi hann få undan alla grenar så nu är det bara stammen kvar i stort sett. Det är ju inte så bara, men det är inget som kommer kunna falla på taket när det tas bort.
Alla grenar ligger nu ute på allmänningen i väntan på att köras bort till återbruket förhoppningsvis på onsdag kväll. Det är inte roligt att åka dit på helgen då det alltid är massor med folk på återbruket då.

Sigge klättrar på grenarna till sitt älskade klätterträd. Båda katterna har klättrat mycket i det trädet. De får börja gilla rönnen som klätterträd istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait