Indiska potatisburgare

Häromdagen till testade jag att göra indiska potatisburgare, ett recept som jag hittat i senaste numret av tidningen Vego (nr.4 2020).
Det är alltid spännande att se om biffrecept som man gör första gången ska hålla ihop eller inte. Vi la de på grillen som det stod i receptet och det gick jättebra. De höll ihop utan problem.
Jag kokade potatisen med skal och insåg när de var färdigkokta att det kanske hade varit en bra idé att ha skalat potatisen före kokning. Jag pressade potatisen i en potatispress och det mesta av skalet hamnade kvar i den. Jag plockade då bort och slängde skalet i min Bokashi. Det kanske ade gått lika bra att skära skalet i mindre bitar och ha med det i burgaren. Det får jag testa nästa gång. Vi äter alltid skal på allt som går för mycket nyttigt finns i skalen.
Jag hade nog för mycket mynta i min korianderchutney för man kände bara smaken av mynta. Det är svårt att veta hur mycket en kruka mynta är då jag plockade mynta i trädgården.
Jag serverade burgarna med tomat, gurka, sallad och lök också. Sötpotatis blev det till också. Det gillar vi här i huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait