Kirskålschips

Förra helgen plockade jag och näst yngsta sonen kirskål och brännässlor. Av brännässlorna blev det en soppa och av kirskålen gjorde jag chips. Jag brukar göra grönkålschips, men det här var godare. Det var så gott att vi även denna helg begav oss ut på ogräsjakt. Den är gången plockade vi kirskål så att det räckte till två plåtar. Mums!
Så lått att göra.
Skölj och torka sedan kirskålen noga. Lägg i en bunke och ha på lite olivolja som du masserar in i bladen. Lägg på plåt med bakplåtspapper och ställ in i 150 graders varm ugn. Ha varmluft om du gör två plåtar samtidigt. Chipsen är klara när de blivit torra och knapriga. Idag öppnade jag ugnsluckan på glänt i slutet av torkningen för att släppa ut lite fukt.
Vi hade chipsen som ett tillbehör till burgare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait