Dagens kvällsmat blev en gryta med kikärtor som jag serverade med fullkornsgryn. Riktigt god blev den och snabb att tillaga 🙂
- 1 rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 grön chili
- 1 squash eller aubergine (jag hade squash för det var det som fanns i kylen)
- 1 gul paprika
- 1 tsk röd curry
- 1 förpackning kokosgrädde
- 1 förpackning krossade tomater med basilika (390g)
- 1 msk vit miso
- 1 msk dadelsirap
- 1 msk tandoori Masala powder
- 1 tsk gurkmeja
- svartpeppar
- 2 förpackningar kikärtor
- valfri mängd färsk spenat
Skiva löken i smala skivor. Låt den gärna stå en stund innan du steker den. Jag steker i lite vatten blandat med scharlottenlöksfond. Stek i olja om du hellre vill det. Medan löken steks finhacka vitlök och chili. Lägg i och stek tillsammans med löken. Skiva paprika och skär squashen i bitar. Lägg i stekpannan och stek i några minuter. Ha sedan i röd curry och rör om. Tillsätt kokosgrädde, krossade tomater och resten av ingredienserna förutom spenaten. Låt småkoka i ca minuter. Avsluta med att ha i spenat. Servera med valfria grönsaker.